Article review: Development and initial qualitative evaluation of a novel school-based nutrition intervention, COOKKIT (Cooking Kit for Kids)

  • Iván Devosa Károli Gáspár University of the Reformed Church in Hungary, Faculty of Pedagogy, Kecskemét, Hungary
Keywords: school, cooking, children, nutrition, qualitative research

Abstract

A túlsúly és az egészségtelen táplálkozás ismert kockázati tényezői a rákos megbetegedéseknek. A magas jövedelmű országokban mindkettő előfordulása gyakoribb az alacsony jövedelmű családok körében. Az általános iskolás korú (11 év alatti) gyermekeket célzó táplálkozási intervenciók javíthatják az egészséges táplálkozási magatartást, de a legtöbb programot nem úgy tervezték, hogy támogassák az osztályteremben tanult készségek otthoni átültetését.

References

Pini, S., Goodman, W., Raby, E., McGinley, C., Perez-Cornago, A., Johnson, F., & Beeken, R. J. (2023). Development and initial qualitative evaluation of a novel school-based nutrition intervention – COOKKIT (Cooking Kit for Kids). BMC Public Health, 23(1), 1742. https://doi.org/10.1186/s12889-023-16598-4

Published
2024-03-11
How to Cite
Devosa, I. (2024). Article review: Development and initial qualitative evaluation of a novel school-based nutrition intervention, COOKKIT (Cooking Kit for Kids). Multidisciplinary Health & Wellbeing, 2(1), 42-44. https://doi.org/10.58701/mej.13249
Section
Short Reviews