Cikkismertetés: Az ivóvíz mint a fogyás kulcsa? – a kaliforniai Water First kutatás eredményei

  • Devosa Iván Károli Gáspár Református Egyetem, Pedagógiai Kar, Kecskemét
Kulcsszavak: ivóvíz, túlsúly, fogyás, általános iskola

Absztrakt

Közismert, hogy a víz egészségesebb ital, mint a cukorral édesített italok, amelyekről köztudott, hogy - rendszeres fogyasztás esetén - növelik a túlsúlyt és az elhízást. Kérdésként merült fel, hogy az ivóvíz esetén is működhet-e az „hogy az egészségesebb választás egyben a könnyebb választás is legyen” (Grossmann és Scala, 2004, 17. o.) célkitűzés egészségi állapotot javító hatása.

Hivatkozások

Grossmann, R. & Scala, K. (2004). Egészségfejlesztés és szervezetfejlesztés. Egészséges színterek fejlesztése. Juhász Gyula Felsőoktatási Kiadó. ISBN 963 9167 93 2.

Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (é. n.): Happy Hét https://ogyei.gov.hu/happy Utolsó megnyitás: 2024.01.09.

Patel, A. I., Schmidt, L. A., McCulloch, C. E., Blacker, L. S., Cabana, M. D., Brindis, C. D., & Ritchie, L. D. (2023). Effectiveness of a school drinking water promotion and access program for overweight prevention. Pediatrics, 152(3)

Megjelent
2024-03-11
Hogyan kell idézni
Devosa, I. (2024). Cikkismertetés: Az ivóvíz mint a fogyás kulcsa? – a kaliforniai Water First kutatás eredményei . Multidiszciplináris Egészség és Jóllét, 2(1), 48-50. https://doi.org/10.58701/mej.13189
Folyóirat szám
Rovat
Recenziók

Ugyanannak a szerző(k)nek a legtöbbet olvasott cikkei