Lektoroknak

A Multidiszciplináris kihívások, sokszínű válaszok (MKSV) folyóiratban lektorált anyagokat közlünk négy kategóriában: Tanulmány, Műhely, Szemle és Könyvismertető.

Az általunk közölt publikációk az előzőekben említett kategóriáktól függetlenül, kettős vaklektoráláson mennek keresztül. A lektorálás főbb szempontjaiba tartozik, hogy (1) a beküldött anyagok milyen mértékben illeszkednek a lap által gondozott tématerületek valamelyikébe (Agrárgazdaság, Gazdaságpolitika, Gazdasági jog, Kereskedelem, Logisztika, Menedzsment, Marketing, Munkaerőpiac, Nemzetközi gazdaságtan, Pénzügy, Politológia, Regionális gazdaságtan, Turizmus), (2) megfelelnek-e a folyóirat által támasztott tudományos és tartalmi követelményeknek és (3) formai elírásoknak. Ezen megfelelőségek esetén a Szerkesztőség kezdeményezi a kézirat lektorálását.

Az MKSV folyóirat lektorai elsősorban a gazdaság-, társadalom- és szervezéstudományok területeiről kerülnek ki.

 A Szerkesztőség a lektori hálózatát folyamatosan bővíti, annak érdekében, hogy minden a Szerkesztőbizottsághoz beérkező kéziratot a leginkább hozzáértő lektor bírálhassa. A lektori hálózat tagjainak nevét – amennyiben a lektor hozzájárul – az MKSV folyóirat főoldalának információk menüpontjának almenüjében feltüntetjük.

Amennyiben nem szerepel a lektori nyilvántartásunkban, de szeretne lektorként közreműködni a szerzők által benyújtott kéziratok elbírálásában, kérjük, keressen minket a   szerkesztoseg.mksv@uni-bge.hu e-mail címen.

A Lektori sablonhoz csak a regisztrált lektorainknak van lehetőségük hozzáférni.

Kérjük a bírálat elkészítése előtt olvassa el a Multidiszciplináris kihívások, sokszínű válaszok folyóirat etikai kódexét, amely a következő linken érhető el: https://ojs.mtak.hu/index.php/mksv/Ethics

Főszerkesztő/Szerkesztő Bizottság