Archiválási politika

Az MKSV támogatja a publikációk terjesztését. A folyóirat Open Access, a cikkek nyílt közzétételével célunk a publikált kutatási eredmények díjmentes rendelkezésre bocsátása, valamint a tudományos információk láthatóvá és elérhetővé tételének elősegítése.

  • szerzők semmilyen jogcímen nem fizetnek, és nem kapnak díjat a tanulmányok megjelentetéséért. A megjelent tanulmány elektronikus változatát szabadon letölthetik, nyomtathatják,  további elektronikus oldalakon nyilvánossá tehetik.
  • Az olvasók a tanulmányok elektronikus változatát szabadon letölthetik, nyomtathatják.

A szerkesztőség hozzájárul a kézirat és a lektorált kézirat, valamint a kiadói PDF archiválásához is amellett, hogy gondoskodik a cikkek kiadói PDF-einek archiválásáról a REAL repozitóriumban.

 

A szerzők megtartják a szerzői jogokat, de a folyóiratnak adják az első közlés jogát.

 

A tanulmányok részbeni vagy teljes felhasználásakor a tudományterületnek megfelelő hivatkozást minden felhasználónak meg kell tennie.

Ez a licenc lehetővé teszi, hogy mások terjesszék, átdolgozzák, adaptálják és tovább felhasználják a szerző munkáját, akár kereskedelmi szempontból is, mindaddig, amíg hivatkoznak az eredeti alkotásra.