Cikkismertetés: Az alacsony jövedelmű csoportok táplálkozásának hátterében álló rejtett tényezők
Absztrakt
Az elhízás terén mutatkozó egyenlőtlenségek részben a különböző társadalmi-gazdasági csoportok táplálékbevitelében mutatkozó különbségekre vezethetők vissza. A kutatók célja az volt, hogy újszerű ok-okozati hurokábrázolási módszereket dolgozzanak ki és alkalmazzanak annak érdekében, hogy bizonyítékokon alapuló térképet készítsenek a környezeti tényezők azon rendszeréről, amelyek az alacsony jövedelmű csoportok táplálkozását irányítják.
Hivatkozások
Sawyer, A. D., van Lenthe, F., Kamphuis, C. B., Terragni, L., Roos, G., Poelman, M. P., & Stronks, K. (2021). Dynamics of the complex food environment underlying dietary intake in low-income groups: A systems map of associations extracted from a systematic umbrella literature review. International Journal of Behavioral Nutrition and Physical Activity, 18(1), 1–21. doi: 10.1186/s12966-021-01164-1
Copyright (c) 2021 Iván Devosa, (Szerző)
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.