Aktuális szám

Évf. 45 (2023)
Megjelent: 2024-03-28

Könyvszemle

Megemlékezés

Az összes folyóiratszám megtekintése
Tisztelt Olvasónk!

Köszöntjük a Névtani Értesítő honlapján. A folyóirat névtudományi témákkal foglalkozik; a benne megjelenő cikkek szerzői széles szakmai körből, a nyelvészet és a társtudományok magyarországi és határokon túli kutatói közül kerülnek ki.  

Farkas Tamás
felelős szerkesztő

 

 

A Névtani Értesítő a magyar névkutatás 1979-ben alapított, lektorált, az ERIH által jegyzett szakfolyóirata. Kiadója az ELTE Magyar Nyelvtudományi és Finnugor Intézete és a Magyar Nyelvtudományi Társaság. A folyóirat Tanulmányok rovata új kutatási eredmények közlésének ad helyet; Műhely rovatában aktuális hazai és nemzetközi munkálatokról, szakmai eseményekről számol be; Könyvszemle és Folyóiratszemle rovatai a magyar és a külföldi szakirodalom újabb kiadványairól közölnek ismertetéseket.

A benyújtott kéziratok elbírálása mindkét irányban anonim, kettős lektorálással történik.

A Névtani Értesítő több nemzetközi névtudományi szakfolyóirattal tart fenn kapcsolatot, számait többük rendszeresen szemlézi. Kötetei angol tartalomjegyzékkel és tartalmi összefoglalókkal jelennek meg. A folyóirat jelen van a következő adatbázisokban és repozitóriumokban: Scopus, DOAJ, MLA Bibliography,  MATARKA, EPA, REAL, EDIT.