Információk

Magyar Orvosi Nyelv oldala

MEGJELENIK A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA ORVOSI TUDOMÁNYOK OSZTÁLYA, A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA NYELV- ÉS IRODALOMTUDOMÁNYOK OSZTÁLYA, A MAGYAR ORVOSI KAMARA ÉS AZ EURÓPAI NŐGYÓGYÁSZATI RÁK AKADÉMIA, AZ ERDÉLYI MÚZEUM EGYESÜLET ÉS A PETŐFI IRODALMI MÚZEUM GONDOZÁSÁBAN ÉVENTE KÉTSZER.

A folyóirat az orvosi nyelvvel és a magyar nyelvvel foglalkozó nyomtatott nyilvánosság, amelyben mindenki szabadon elmondhatja a véleményét. A magyar orvosi helyesírás egységesítésének, az új magyar orvosi nevezetek megteremtésének és az orvosi nyelvi emlékek megőrzésének színtere. Küldetése a magyar nyelvű orvosi nyelvünk újrateremtése. Semmiféle üzleti tevékenységet nem folytat, a nyomtatott számokat ingyen küldjük annak, aki kéri. 2018-tól alapvetően e-folyóiratként jelenik meg, lehetővé téve, hogy a világban szétszórt magyarok egyaránt hozzáférjenek. Szabadon letölthető.

A Magyar Orvosi Nyelv 2023-tól Open Journals Systems szoftverben jelenik meg. A folyóirat honlapja a megszokott funkcionalitással továbbra is elérhető az orvosinyelv.hu webhelyen. Ez a felület csak a cikkek publikálására szolgál a tanulmányok minél nagyobb olvasottságának, megtalálhatóságuk biztosításának érdekében, a számítógépes rendszerek közti adatcsere lehetőségek segítségével.