Információk

A Fogorvosi Szemle a Magyar Fogorvosok Egyesületének hivatalos tudományos folyóirata, ezen oldalon keresztül mindenki számára teljes szöveggel elérhető, nyílt hozzáférésű lap.

A Fogorvosi Szemlét 1908-ban alapította Dr. Körmöczi Zoltán, azóta a magyar fogorvos-társadalom egyetlen peer reviewed szakmai tudományos médiuma. A folyóirat nyelve magyar, minden cikkében angol nyelvű összefoglalóval és angol nyelvű kulcsszavakkal. A folyóirat angol nyelvű közleményeket is elfogad magyar nyelvű összefoglalóval és kulcsszavakkal.

2022. április 11-i miniszteri döntés értelmében a Fogorvosi Szemle felvételt nyert az Emberi Erőforrások Minisztériuma Ágazati Értéktár egészségügyi ágazati kategóriájába.

Az MTMT Repozitóriumminősítő Szakbizottsága 2023. június 20-i ülésén minősített folyóiratnak fogadta el a Fogorvosi Szemlét.

A folyóirat elsősorban a fogászat és az orális biológia különböző területén végzett kutatások eredményeiből született máshol még nem közölt eredeti közlemények fóruma. Helyet biztosít a fogászattal kapcsolatos interdiszciplináris kutatási eredményekből született eredeti közlemények számára amellett, hogy egyik legfontosabb célja a fogorvosok folyamatos képzésének és továbbképzésének szolgálata. Ezen filozófia mentén a Fogorvosi Szemle Szerkesztő Bizottsága által felkért szaktekintélyek által összeállított összefoglaló (review) közleményeknek rendszeresen helyet biztosít.

A folyóirat a közlésekért nem kér "közlési díjat", Article Processing Charge-ot.