Kutatásokkal az emberkereskedelem ellen

Kulcsszavak: emberkereskedelem, kizsákmányolás, kutatás, áldozatsegítés

Absztrakt

Cél: Az elmúlt két év során több előremutató kutatás is zajlott az emberkereskedelem elleni küzdelem területén. Az esszé bemutatja a kutatások hatókörét, a főbb eredményeket és megállapításokat, ezáltal is ösztönözve a szakmában dolgozókat és a szélesebb közönséget az elkészült kiadványok tanulmányozására.
Módszertan: A fenti cél érdekében három könyvismertetőt adunk közre.
Megállapítások: A kutatásoknak köszönhetően megbízható, tudományos eredményeken alapuló szakmai háttér segíti az emberkereskedelem elleni fellépés kormányzati intézkedéseinek meghatározását.
Érték: Az említett kutatások feltárták az áldozatsegítő rendszer fejlesztési pontjait, hozzájárultak az emberkereskedelem jelenségének mélyebb megértéséhez.

Hivatkozások

Bakó Cs., Hárs M., Héra G. & Berkes M. (Szerk.) (2021). Az emberkereskedelem férfi áldozatainak egyedi ellátási igényei. Belügyminisztérium.

Belügyminisztérium (2021). Tansegédlet a szociális munkások képzését végző egyetemi tanszékek számára.

De Coll Á. & Tatár E. (2020). Az emberkereskedelem jelenlegi helyzete Magyarországon. Igazságügyi Minisztérium–Baptista Szeretetszolgálat.

Kun Zs. (Szerk.) (2019). A munkacélú kizsákmányolás megelőzésének és az áldozatok segítésének lehetőségei. EURES Magyarország.

Sebestyén Á. (2020). Az emberkereskedelem pszichológiai mozgatórugói. Traumaközpont Közhasznú Nonprofit Kft.

Windt Sz. (2021). A láthatatlan emberek. Az emberkereskedelem jelensége Magyarországon. Országos Kriminológiai Intézet.

Megjelent
2022-02-21
Hogyan kell idézni
BerkesM. (2022). Kutatásokkal az emberkereskedelem ellen. Belügyi Szemle , 70(2), 363-370. https://doi.org/10.38146/BSZ.2022.2.8
Folyóirat szám
Rovat
Tanulmányok

Ugyanannak a szerző(k)nek a legtöbbet olvasott cikkei