A washingtoni Interpol megemlékezik az Interpol százéves, a biztonságosabb világ megteremtéséért végzett munkájáról

  • Michael A. Hughes Interpol Nemzeti Iroda
Kulcsszavak: Interpol, rendőrségi partnerségek, transznacionális bűnözés, USA Nemzeti Iroda

Absztrakt

Cél: A tanulmány célja, hogy megvizsgálja a nemzetközi bűnüldözési együttműködés múltját, jelenét és jövőbeli szerepét az Interpolon keresztül a nemzetközi bűnözés elleni küzdelemben.
Módszertan: A tanulmány szerzője az Interpol washingtoni igazgatója, aki alaposan áttekinti azokat a kihívásokat, amelyekkel az ügynökség a belbiztonság előmozdítása és a mindenki számára biztonságosabb világ megteremtése érdekében tett erőfeszítései során szembesül.
Megállapítások: Az Interpol fennállásának első 100 éve alatt számos előrelépést és sikert ért el. A munka azonban még korántsem ért véget. A világ új és új fenyegetésekkel néz szembe a transznacionális bűnszervezetek irányából, amelyek nem kevesebbet igényelnek, mint a partnerek közötti szoros együttműködést, hogy országaink biztonságát megőrizzük. A nemzetközi bűnözés elleni hatékony küzdelem egyetlen módja a nemzetközi rendőrségi partnerség.
Érték: Jelen tanulmány rámutat, hogy napjainkban jobban, mint valaha, továbbra is együtt kell működnünk, hogy erős partnerségeket építsünk ki, kihasználjuk a folyamatosan változó technológia erejét, és beruházzunk az embereinkbe, hogy biztosítsuk, hogy az országainkat és közösségeinket nap mint nap érő egyre növekvő számú fenyegetéssel szemben az élen tudjunk maradni.

Hivatkozások

.

Megjelent
2023-11-26
Hogyan kell idézni
HughesM. A. (2023). A washingtoni Interpol megemlékezik az Interpol százéves, a biztonságosabb világ megteremtéséért végzett munkájáról. Belügyi Szemle , 71(3.ksz), 113-119. https://doi.org/10.38146/BSZ.SPEC.2023.3.10
Rovat
Tanulmányok