Az Interpol globális innovációs komplexuma Szingapúrban: Személyes visszatekintés

Kulcsszavak: Interpol Globális Komplexum az Innovációért Szingapúr, kiberbűnözés, digitális biztonság és operatív támogatás, kapacitásfejlesztés és képzés, rendőrségi innováció

Absztrakt

Cél: A cikk bemutatja az Interpol globális innovációs komplexumát (IGCI) Szingapúrban. Áttekintést ad a létesítmény keletkezéséről és fejlődéséről, bemutatva azt az ambiciózus eredeti elképzelést, hogy az IGCI egyrészt az Interpol Főtitkárság (IGS) második székhelyévé, másrészt a világ rendőrségei számára élvonalbeli kutatási és fejlesztési eszközzé, harmadrészt pedig a nemzetközi rendőrségi együttműködés ázsiai központjává váljon.
Módszertan: A szerző nyílt forrásokat használt fel, amelyeket az IGS egykori és jelenlegi vezető munkatársainak személyes emlékei és meglátásai egészítettek ki.
Megállapítások: Mivel az IGCI eredeti elképzelése a mai napig nem valósult meg, ennek létrejöttéhez három kulcsfontosságú tényezőt határoztak meg, ezek: a megállapodás, a finanszírozás és az elkötelezettség.
Érték: A cikk megvizsgálja az IGCI hozzáadott értékét a nemzetközi rendőrségi együttműködés szempontjából, valamint jövőbeli lehetőségeit.

Hivatkozások

.

Megjelent
2023-11-26
Hogyan kell idézni
HerkoT. (2023). Az Interpol globális innovációs komplexuma Szingapúrban: Személyes visszatekintés. Belügyi Szemle , 71(3.ksz), 45-55. https://doi.org/10.38146/BSZ.SPEC.2023.3.4
Rovat
Tanulmányok