Természet alapú megoldások a vizek kártételei elleni védekezésben tréning (NBS) Vas Vármegyében - Nagy, Attila Ádám; Kiss , Péter; Bognár, Balázs (Védelem Tudomány a Katasztrófavédelem online szakmai, tudományos folyóirata, 2025)
A képzés célja, hogy a települési önkormányzatok, az NGO-k és a legfontosabb civil érdekelt felek olyan ismeretekkel és készségekkel rendelkezzenek, amelyek szükségesek a vízvisszatartás és az üledékkezelés környezettudatos megoldásainak kiválasztásához és végrehajtásához. A résztvevők megtanulják, hogyan lehet enyhíteni az aszály hatásait, lassítani a vízlefolyást, helyreállítani a vizes élőhelyeket, javítani a duzzasztást/visszatartást, újra természetközelivé tenni a vízfolyásokat, védekezni az erózió és a földcsuszamlások ellen, valamint természetalapú megoldásokkal elősegíteni az ökológiai szukcessziót. Az Interreg Central Europe „LOCALIENCE” projekt keretében kerültek megtartásra ezen tréningek Vas  Vármegyében. A tréningek során a nevezett projektben résztvevő partnerszervezetek, így az Országos Vízügyi Főigazgatóság, illetve az osztrák Bundesamt für Wasserwirtschaft (Szövetségi Vízgazdálkodási Ügynökség) által a rendelkezésünkre bocsátott kézikönyv és oktatási anyag került felhasználásra.