A földrengéseket követő helyreállítások tudományos kutatási nehézségei - Kiss, Alida; Ambrusz, József (Védelem Tudomány a Katasztrófavédelem online szakmai, tudományos folyóirata, 2023)
A földregések következményeinek felszámolása a bekövetkezett károk, valamint a helyreállítás tényleges értékének függvényében a helyreállítás folyamatának kutatását alapvetően differenciálja. A közelmúltban történt horvátországi földrengések eddig becsült kárértékei, valamit a tényleges helyreállítás és újjáépítés épített környezeti vonatkozásaiban a teljesítményösszehasonlítások és a bevált gyakorlati elemzések folyamatát is befolyásolja. A tanulmány szerzői a kutatási területeik kapcsolatában, optimalizált eljárásokat keresnek a fejlesztési lehetőségek viszonyában.