Magasból mentő eszközök fejlődésének történeti áttekintése II. - Hózer, Benjámin (Védelem Tudomány a Katasztrófavédelem online szakmai, tudományos folyóirata, 2023)
Történelmünk során a magasból mentés eszközei vonultatták fel a legszélesebb palettát a változatosság terén. Számtalan elképzelés született, számtalan különböző kivitelben, melyek a tesztek során gyakran nagyobb kockázattal jártak, mint előnnyel. Jelen cikkben a magasból mentő eszközök történeti fejlődésének tapasztalatait értékelem.