Tűzoltósági helytörténeti emlékeink kutatása - Hózer, Benjámin (Védelem Tudomány a Katasztrófavédelem online szakmai, tudományos folyóirata, 2023)
A magyar tűzoltóság története több mint 150 éves múltra tekint vissza. Tűzoltói helytörténeti emlékeink között kutatva számos légoltalmi és önkéntes tűzoltósági forrásra találhatunk, amelyek tudományos igényű vizsgálata még jórészt várat magára. Magángyűjtőként kutatásaimat főként a budapesti és azon belül szűkebb környezetemben a kertvárosban végzem. Jelen cikkben egy régi fénykép eredetének vizsgálatán keresztül fogom bemutatni az adott korszakra jellemző tűzoltói gyakorlatot.