Magyarország honvédelmi, polgári védelmi, és katasztrófavédelmi emberi erőforrásai, és a migráció - Dr. Hadnagy, Imre József (Védelem Tudomány a Katasztrófavédelem online szakmai, tudományos folyóirata, 2023)
Az írásmű bemutatja – törvényes rendelkezések alapján - mind a Magyar Honvédség önkéntes tartalékos rendszerét, mind a katonai, és katasztrófa célú polgári védelmi rendszer emberi erőforrásait.