Szálerősítésű betonon alkalmazása a tűzvédelemben - Dr. Lublóy, Éva (Védelem Tudomány a Katasztrófavédelem online szakmai, tudományos folyóirata, 2023)
A betonfelület réteges leválása a mentési és a tűzoltási folyamatokat is lényegesen lassítja, ezért a betonfelület réteges leválását meg kell akadályozni. A betonfelületek réteges leválásának esélyét szálerősítésű betonok alkalmazásával lehet csökkenteni. A szálerősítésű betonok alkalmazása során azonban a beton maradó nyomószilárdságának változását figyelemmel kell kísérni. Kutatásom során a szálerősítésű betonok maradó nyomószilárdságát, valamint a beton felületének változását vizsgáltam hőterhelés után labor hőmérsékletre visszahűtött állapotban.