Nemzetközi kutatás-mentés aktuális helyzete, 20 éves az ENSZ INSARAG Irányelv minősítési rendszere. Mit tanultunk azóta? - Dr. JackovicsPéter (Védelem Tudomány a Katasztrófavédelem online szakmai, tudományos folyóirata, 2025)
2005-ben szerezte meg Magyarország a Világon először az ENSZ INSARAG minősítését, amelyet azóta három alkalommal sikeresen megújított. A kutató és mentő csapatok akkreditációs rendszere immáron 20 éves lett. Az azóta szerzett tapasztalatok, tanulságok és az ENSZ INSARAG Irányelvben bekövetkezett változásokat mutatja be a szerző a HUNOR Mentőszervezet útján.