DVI 2022 - Az áldozatazonosító eljárás fejlődése az első hazai bevetés óta - Farid, Ajang; FarkasCsaba Bence; Petrétei, Dávid (Védelem Tudomány a Katasztrófavédelem online szakmai, tudományos folyóirata, 2023)
A tömegszerencsétlenségek áldozatainak azonosítását célzó DVI (disaster victim identification) folyamatosan fejlődik, a megtörtént tömegszerencsétlenségek tapasztalatainak kiértékelését követően. Az Interpol DVI munkacsopotja a szabványosított jegyzőkönyveket is rendszeresen felülvizsgálja. A hazánkban kiadott első DVI kézikönyv megjelenése óta a magyar egységet többször is bevetették, amiből szintén szűrhetők le tapasztalatok. Ez a tanulmány áttekinti az utóbbi évek fejlődését, a lezajlott képzések és gyakorlatok során leszűrt tapasztalatokat.