A műszaki feltételrendszer kiemelt szerepe a katasztrófavédelmi feladatellátásban - Farkasinszki, Lóránt (Védelem Tudomány a Katasztrófavédelem online szakmai, tudományos folyóirata, 2023)
A cikknek szándéka bemutatni azt az alapvető kapcsolatot, ami a katasztrófavédelmi feladatellátás hatékonysága és az ahhoz szükséges műszaki feltételrendszer között fennáll. Maga a felvetés triviálisnak tűnik, azonban a cikk írója úgy gondolja, hogy ezeknek a kérdéseknek és azok kapcsolatainak feltárásával hozzájárulhat e szemléletnek a megerősítéséhez, megjelölve a műszaki feltételrendszer és a feladatellátás hatékonysága közti kapcsolódási pontokat.