Bizonyosság a tűzvizsgálatban II. - Bizonyosság a tűzvizsgálati munka során - NagyLászló Zoltán (Védelem Tudomány a Katasztrófavédelem online szakmai, tudományos folyóirata, 2023)
Értekezés a Kúria Büntető – Közigazgatási - Munkaügyi és Polgári Kollégiumai útján delegált Joggyakorlat-Elemző Csoport által 2017. évben készített Összefoglaló véleményéről, amely az ítéleti bizonyosság elméleti és gyakorlati kérdéseit elemzi. Egyben kísérlet az értekezésben foglaltak tűzvizsgálati szempontú adaptálására és a hatósági bizonyítás bírói szempontú ítélkezés felé történő orientálódásra.