Adatközpontok tűzbiztonságának vizsgálata - Sándor, Barnabás; Nagy, Rudolf (Védelem Tudomány a Katasztrófavédelem online szakmai, tudományos folyóirata, 2023)
Napjainkban az adat hatalmas értéket képvisel, melyeket különféle adatközpontokban és szervertermekben tárolnak. Vállalatok dollármilliókat költenek az informatikai rendszerek tervezésére és kivitelezésére, így a védelmük is kiemelten fontos eleme a folyamatos szolgáltatásnak. Ezen adatközpontok tűzvédelme egy jelentős fizikai védelmi lépcső, amely kialakítása kötelező, hiszen nélküle hatalmas anyagi kár érheti a vállalatokat, amennyiben bekövetkezik egy tűzeset. A szerzők írásukban vizsgálják, hogy milyen típusú tűzesetek következhetnek be, hogyan lehet megelőzni, illetve védekezni ellenük.