Tűzoltó-vízforrások hozzáférhetőségének jelentősége - Herczeg, Gergely; Restás, Ágoston (Védelem Tudomány a Katasztrófavédelem online szakmai, tudományos folyóirata, 2023)
A tűzoltás során igénybe vett oltóanyagok közül legjelentősebb a víz. A rendelkezésre álló oltóvíz felhasználhatóságának feltétele az ezt biztosító vízforrások hozzáférhetősége. A vízforrásokhoz való gyors és hatékony hozzáférhetőség a késedelem nélküli tűzoltást, ezáltal a kárérték növekedésének elkerülését és az emberi élet védelmét teszi lehetővé. A szerzők bemutatják és elemzik a tűzoltó-vízforrások hozzáférhetőségének jelentőségét.