Belső burkolatok hatása a hangnyomásra - Beda, László; MohaiÁgota Zsuzsanna (Védelem Tudomány a Katasztrófavédelem online szakmai, tudományos folyóirata, 2023)
A beépített tűzjelző berendezések tervezésének egyik legfontosabb lépése a hangjelzők kiosztása a védett területem úgy, hogy az előírásoknak megfelelő hangnyomást a védett tér minden pontján biztosítani tudjuk. Ez összetett feladat, mert a tényleges hangnyomás értéket sok tényező befolyásolja. Jelen cikkben áttekintem a hangterjedés sajátosságait a tűzriasztás nézőpontjából.