A fogyatékosság besorolása és annak hatása a menekülési képességre - Veres, György (Védelem Tudomány a Katasztrófavédelem online szakmai, tudományos folyóirata, 2023)
A fogyatékosság meghatározása és besorolása többféleképpen történhet meg. A kérdés alapvetően egészségügyi feladat, azonban a menekülési képességre történő kihatása miatt egyben tűzvédelmi feladat is. Jelen cikk a jelenleg jogszabályi környezet összehangolására és pontosítására tesz javaslatot a tűzvédelmi tapasztalatok alapján.