A katasztrófavédelmi felsőoktatási képzés gyakorlatorientált felkészítési tevékenységének elemzése - Vass, Gyula; Kátai-UrbánLajos; Cséplő, Zoltán (Védelem Tudomány a Katasztrófavédelem online szakmai, tudományos folyóirata, 2023)
A hazai iparbiztonsági szakterületi szabályozásnak a katasztrófavédelem rendszerében történő fejlődése immár 15 évre tekint vissza Magyarországon. A veszélyes tevékenységek, a sugárzó anyagokkal foglalkozó tevékenységek és a veszélyes áru szállítás valamennyi ágazatának felügyeletén túl megjelentek a létfontosságú rendszerekkel és létesítményekkel kapcsolatos katasztrófavédelmi feladatok is. Jelen cikk célja áttekinteni és értékelni a katasztrófavédelmi felsőoktatási képzés iparbiztonsági gyakorlatorientált felkészítési tevékenységét.