Újítások a katasztrófavédelem területén Szlovákiában - Majlingova, Andrea (Védelem Tudomány a Katasztrófavédelem online szakmai, tudományos folyóirata, 2023)
A cikk a katasztrófavédelem területén bevezetett újításokat mutatja be, különös tekintettel a Szlovák Köztársaság árvízvédelmére. Az eredmények mellett a cikk ismerteti az árvízkockázat értékelésére alkalmazott módszereket, az árvízmodellezést és a lakosság ellenálló-képességének növelése érdekében tett lépéseket.