Jókai Mór színházi világa: Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet „Nekem is volt életem a deszkákon” című kiállításáról – kurátori szemmel - Huber, Beáta; Kiss, Erika (Uránia Interdiszciplináris Folyóirat, 2025)
Jókai Mórt, a magyar irodalom nagy mesemondóját sokan regényeiről ismerik, és csak kevesen tudják, hogy életműve több szállal kapcsolódott a színház világához. Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (továbbiakban: OSZMI) az írófejedelem születésének kétszáz éves évfordulójára készült kiállítása az életműnek ezt a páratlan szeletét mutatta be.