„Lényeglátó szenvedéllyel”: Cseke Péter: A magyar szociográfia erdélyi műhelyei. Kolozsvár: Presa Universitara Clujeana–Kolozsvári Egyetemi Kiadó, 2007. Cseke Péter: A magyar szociográfia erdélyi műhelyei. Budapest: Magyar Napló, 2008. - Balogh, Péter (Szociológiai Szemle, 2024)
-