Európa mérlegen:az Európai Unió geopolitikai értelmezése a világrendszerben: Böröcz József (2009): The European Union and Global Social Change. A Critical Geopolitical-Economic Analysis. London and New York: Routledge. - Dén-Nagy, Ildikó; Faludi, Julianna; Ihász-Tóth, Dániel (Szociológiai Szemle, 2023)
-