Az önkéntes tevékenység definíciói, nemzetközi trendjei, valamint egyéni és csoportszintű meghatározó tényezői: Paul Dekker, Loek Halman. (ed.): The values of volunteering. Cross-cultural perspectives. Kluver Academic/Plenum Publishers, New York, Boston, Dordrecht, London, Moscow, 2003 - Fényes, Hajnalka (Szociológiai Szemle, 2023)
-