Közlekedésre felkészítés az óvodákban - Ötvös, Viktória; Barna, Éva; Krizsik, Nóra; Kelemen-Winkler, Nikolett (Közlekedéstudományi Szemle, 2022)
A gyermek közös kincsünk, a jövőnk záloga. A gyermekek nevelésén, a beléjük fektetett energiákon múlik a jövő társadalma. A középtávon végrehajtandó főbb közlekedésbiztonsági feladatokat tartalmazó Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogramok – illeszkedve az európai közlekedésbiztonsági programok célkitűzéseihez – is az egyik legfontosabb területként kezelik a gyermekek közlekedésre felkészítését.