Benyúló karos tartószerkezet alkalmazási lehetőségének vizsgálata a ZalaZONE tesztpályán kialakítandó percepciós szenzorrendszer vonatkozásában - Cserni, Márton; Vincze, Zsolt; Rövid, András; Csonthó, Mihály; Boronyák, Ádám; Kovács, Lóránt (Közlekedéstudományi Szemle, 2024)
Az infrastruktúrára telepített szenzorok növelhetik az önvezetés biztonságát, de szél miatti rezgésük kalibrációs problémákat okozhat. A szerkezetek merevítése helyett szoftveres stabilizáció szükséges. A kutatás a hosszú távú rezgések hatását és kalibrációs modellezését vizsgálja, megoldási javaslatokat kínálva.