A vadveszély közlekedésbiztonsági kezelésének elemzése - Torák, Márta; Borsos, Attila (Közlekedéstudományi Szemle, 1970)
Jelen cikk a vadelütéses balesetek közlekedésbiztonsági elemzésével foglalkozik. A témával kapcsolatos, elérhető adatbázisok feldolgozása, a megelőző intézkedések hazai és külföldi gyakorlatának áttekintése, valamint egy konkrét esettanulmány tapasztalatainak leírása, a konkrét javaslatok megfogalmazása a gyakorlati alkalmazás számára is fontos.