Az első világháború utáni vasúti változások az osztrák–magyar határ mentén - Kalocsai, Péter (Közlekedéstudományi Szemle, 1970)
A feldolgozott téma fontos, időszerű és érdekes. Fontos, mivel a vasúti közlekedés változásait írja le az I. világháborút követő években. Időszerű az I. világháború 100 éves évfordulójára írt tanulmányok sorában. Érdekes a háború egy régió, az osztrák-magyar határ közlekedésére – kiemelten a vasúti – gyakorolt hatásainak elemzése és értékelése.