A hazai közlekedésre felkészítés gyakorlati megvalósulása - Ötvös, Viktória (Közlekedéstudományi Szemle, 2023)
Kiemelt feladat a közlekedők biztonságtudatosságának javítása, az oktatás-nevelés-képzési tevékenység keretében a lehető legszélesebb társadalmi kört elérő programok indítása, korszerű, elektronikus oktatási anyagok biztosítása, az emberi hibákból adódó balesetek számának csökkentése, a védtelen közlekedők biztonságának növelése.