Gyalogosok viselkedése jobb- és baljáratú HÉV vonalak átjáróiban - Nemekh, Bayasgalan; Kosztolányi-IvánGabriella; Koren, Csaba (Közlekedéstudományi Szemle, 2024)
A budapesti elővárosi vasutak a megszokott jobb oldali közlekedési rend szerint működnek, kivéve a H8-H9-es HÉV vonalát, amely baljáratú. A cél a gyalogosok viselkedésének bemutatása a H5-ös jobbjáratú és a H8-H9-es baljáratú vonal kiválasztott szintbeni átjáróiban és feltárni a viselkedésük közötti különbségeket, valamint ezek biztonsági következményeit.