Az overtourism hatása a városi közlekedés átalakulására Budapesten - Remenyik, Bulcsú; Sikó, Botond; Huszár, Péter (Közlekedéstudományi Szemle)
A turizmus talán minden eddigi növekedési ütemét, nagyságát meghaladó világméretű és hazai mértéke rendkívül indokolttá teszi az ezzel járó hatáselemzéseket. Tekintettel arra, hogy nemzetgazdasági jelentősége mellett a turizmus közlekedési hatásai is számottevők fontos a téma sokoldalú megközelítése.