Egy középtávú magyar nyugdíjreform költségbecslése - Simonovits, András (Közgazdasági Szemle, 2024)
Az utóbbi években többféle középtávú magyar nyugdíjcsomagot publikáltam, de adatok hiányában adós maradtam a költségek becslésével. Ebben a cikkben ezt a hiányt próbálom részlegesen pótolni. Sajnálatos módon jelenleg nem férek hozzá semmilyen professzionális magyar nyugdíjmodellhez, ezért saját elemi modelljeimmel végzem el a számításokat. Függelékben idézem egy részletes modellel becsült nyugdíjreformcsomag költségeit (OECD [2024]).