A magyar jegybank - Domány, Gyula (Közgazdasági Szemle, 2024)
Kereken száz esztendeje, 1924. június 24-én kezdte meg működését hazánk önálló jegybankja, a Magyar Nemzeti Bank. Szerkesztőségünk úgy emlékezik meg erről az évfordulóról, hogy ismét megjelentetjük a kor egyik legkiválóbb pénzügyi közgazdászának, Domány Gyulának a jegybankról szóló törvény elfogadása előtt a Magyar Közgazdasági Társaságban tartott előadását. Megítélésünk szerint a cikk korántsem csupán gazdaságtörténeti szempontból érdemel figyelmet, hiszen számos megállapítása fontos tanulságokkal szolgál a mának is.