Az öntözésügyi szakoktatás kezdetei : Kállay Miklós szerepe a hazai agrárképzés fejlődésében - Albert, Gábor (Hidrológiai Közlöny, 2023)
A Kállay Miklóssal kapcsolatos történeti kutatások – főként és elsősorban – az 1942 és 1944 közötti miniszterelnöki tevékenységéhez kapcsolódnak. Agrárminiszteri, illetve az Országos Öntözésügyi Hivatal (OÖH) elnökeként végzett korábbi munkájáról ugyan az utóbbi időkben jelentek meg szakmunkák, az általa vezetett OÖH öntözésügyi szakoktatással kapcsolatos elképzelései is érdekesek az utókor számára. Célunk annak rekonstruálása, hogy 1937 és 1942 között milyen megfontolásból, mely agrárszakoktatási intézményekben tervezték bevezetni az Öntözéses gazdálkodás tantárgyat, és mely intézményekben indult el ténylegesen is a tantárgy oktatása az Országos Öntözésügyi Hivatal kezdeményezésére.