Profilozó berendezés fejlesztése - Széles , Gábor (Hidrológiai Közlöny, 2023)
A GINOP-2.1.7-15-2016-01972 K +F projekt eredményeként kifejlesztésre került egy egyedülálló víztest profilozó berendezés és megépült a tesztelt, piacra vihető rendszer prototípusa. A kifejlesztett eszköz alkalmas program szerint különböző vízmélységekbe leengedni és ott pontosan megtartani a csatlakoztatott mérőműszereket, mintavevő berendezéseket. Az eszköz garantálja a korábbiakhoz képest nagyságrenddel pontosabb mélységbeállítást, pontos mélységtartást, a rétegek összekeverésének minimalizálását. Az intelligens energiamenedzsment és payload (függélyben leeresztett eszköz) menedzsment rendszerek biztosítják a hosszútávú, felügyeletmentes működést.