VÍZ A TÁJBAN – Klíma adaptáció konfliktusokkal - Váradi, József (Hidrológiai Közlöny, 2025)
A Magyar Hidrológiai Társaság vezetése úgy döntött, hogy a „Vizet a Tájba Program” szakmai kérdéseiről vitákat szervez, fórumot teremt a nézetek ütköztetésére, elemezve a klímahatások elleni fellépés esélyeit, a siker lehetőségeit és feltételeit. Ugyanis reálisan kell mérlegelni, hogy milyen mértékű és irányú beavatkozások segíthetnek hozzá a klímareziliencia eléréséhez. Vizsgálni kell, hogy mely területeken kell paradigma váltás és beszélni kell annak jelentőségéről. Nem szabad lebecsülni a nyilvánosság erejét, ezért fel kell vállalni az ebből adódó felvilágosítási feladatokat.