translationale berlin 2022 – Műfordítói fesztivál polifón együttműködésben: (2. Collegium Hungaricum Berlin-rendezvénysorozat, helyszíni és élőben online közvetített esemény, 2022. szeptember 30. – október 3.) - Sárvári Kinga, Fanni (Fordítástudomány, 2022)
2021 ősze után idén második alkalommal rendezték meg Berlin translationale névre hallgató első és máig egyetlen irodalmi fordítófesztiválját. A 2022. szeptember 30-tól október 3-ig tartó rendezvénysorozatnak ismét helyet adó Collegium Hungaricum Berlin mellett ezúttal a Maxim Gorki Theater csatlakozásával az esemény térben is kitágult, itt került sor ugyanis a német egység napján a fesztivál ünnepi záróprogramjára.