Fordítás, tolmácsolás és kultúra 2023. Virtualitás és elszigetelődés a mélyülő ellentétek korában: TIC Translation, Interpreting & Culture 2023. Virtuality and Isolation in the Era of Deepening Divides - Szentirmay, Piroska; Van Waarden, Franciska (Fordítástudomány, 2024)
A Fordítás, tolmácsolás és kultúra konferenciát harmadik alkalommal rendezte meg 2023. szeptember 20–22. között három szlovákiai egyetem, a pozsonyi Co- menius Egyetem, a besztercebányai Bél Mátyás Egyetem és a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem a Szlovák Tudományos Akadémia együttműködésével. Ehhez a széles körű együttműködéshez csatlakozott 2023-ban a Szlovákiai Fordítóirodák Szövetsége (Association of Translation Companies of Slovakia), és a konferenciát idén Hollandia Pozsonyi Nagykövetsége és az Európai Bizottság Fordítási Főigaz-gatósága is támogatta.