Természeti folyamatok négydimenziós krigelt modelljei - Füst, Antal (Földtani Közlöny, 2020)
A tanulmány összefoglalja a négydimenziós modell-alkotás legfontosabb lépéseit. Ennek sorántárgyalja a minták fajtáit és felhasználási lehetőségeit, a térben és időben krigeléssel történő becslésfolyamatát és az előrejelzési lehetőségeket (trendszámítás és sztochasztikus folyamatok). A bemutatotteljárást egy konkrét példa szemlélteti.