In memoriam D. Kordos László - Pazonyi, Piroska; Hír, János; Leél-Őssy, Szabolcs; Gáspár, Anita (Földtani Közlöny, 2026)
Dr. KORDOS László geológus és paleontológus, a földtudomány doktora 1950. május 23-án született Mezőcsáton. Az általános iskolát Miskolcon végezte. Középiskolát az érdeklődési területéhez illően választott, a budapesti Szabó József Geológiai Technikumba járt 1964-től 1969-ig, ahol geológus technikusképesítést szerzett. Egyetemi tanulmányait két egyetemen párhuzamosan végezte. Egy évig (1969–1970) az Egri Tanárképző Főiskolán biológia–földrajz szakot hallgatott, innen került először a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetemre (1970–1974), ahol középiskolai tanári diplomát szerzett biológia–földrajz szakon, majd a szegedi József Attila Tudományegyetemre (1971–1975), ahol elvégezte a geológus szakot is. Ezt követően a Kossuth Lajos Tudományegyetemen természettudományi doktori címet szerzett állatföldrajzból és állatrendszertanból. (folytatés a PDF-ben)