A szakirodalomban használt fluidum- és olvadékzárványokkal kapcsolatos kifejezések és szimbólumok szótára - Schubert, Félix; Kóthay, Klára; Dégi, Júlia; M.TóthTivadar; Bali, Enikő; Szabó, Csaba; Benkó, Zsolt; Zajacz, Zoltán (Földtani Közlöny, 2020)
A fluidum- és olvadékzárványokkal foglalkozó előadások, dolgozatok és publikációk számának növekedésével felmerült az igény az egységes, magyar nyelvű terminológia alapvető fogalmainak rögzítésére. A szótár alapját L. W DIAMOND 2003-ban publikált szószedete képezi.