Néhai KOVÁCS Lajos professzor Mecsek hegységi középső-jura ammoniteszei - Galácz, András (Földtani Közlöny, 2020)
Néhai KOVÁCS Lajos, a Miskolci Egyetem 1978-ban elhunyt professzora 1949-ben végzett terepi vizsgálatai során ősmaradványokat, zömmel ammoniteszeket gyűjtött a Mecsek hegység jellegzetes, vörös, gumós dogger mészkövéből. Az anyagot megvizsgálva 1953-ban publikációban ismertette az eredményeket, többek között azt, hogy egyes példányai a képződmény bath mellett kora-callovi korára utalnak. A teljes gyűjtemény 2011-ben hozzáférhetővé vált, és átvizsgálásával kiderült, hogy pontos meghatározás alapján az alsó-callovinak vélt ammoniteszek is bath fajokba vagy genusokba sorolhatók, tehát ez az anyag is alátámasztja, hogy a kérdéses kőzet csak a bath emeletbe tartozik.