A világ első, nyomtatásban megjelent fogászati könyve - Kóbor, András (Fogorvosi Szemle, 2010)
1530-ban, Németországban jelent meg az első nyomtatott fogorvosi szakkönyv. Az ismeretlen szerző összegyűjtöttea korábbi fogorvoslással foglalkozó tudósok közléseit. A 44 oldalas könyv 13 fejezetben tárgyalja a fogászat alapkérdéseit.A művet a nyomdászat Gutenberg által kidolgozott eljárásával készítették.